Niinpä. 
Tapahtuman järjestäminen vaatii karmean läjän aikaa,  suunnittelua, käsipareja, yhteistyökumppaneita,  tekniikkaa, rakentamista ja mitä kaikkea muuta. 
Sitten tulee hetki, kun yleisö vyöryy sisään ja pääsee näkemään kaiken tuon raadannan lopputuloksen, valmiin tapahtuman. Yleisö viihtyy ja viehättyy.  Tapahtuman ja kävijöiden vuorovaikutuksesta syntyy jotain paljon enemmän kuin osiensa summa. Tapahtuma herää eloon, se saa sielun ja sykkivän pulssin. Kunnes lopulta valomerkki välähtää, kuulutukset kaikuvat ja yleisö huuhtoutuu pois vain muistikuvat mukanaan. Nuo muistikuvat elävät vielä hetken, ennen kuin ne hiljalleen haalistuvat uusien kokemusten alle. 
Näin varmaan kävisi, jos valokuvausta ei olisi koskaan keksitty.
Minun mielestäni jokaisella tapahtumalla on oltava tapahtumakuvaaja. Ei väliä onko tapahtuma vaikkapa jonkin yrityksen asiakasseminaari tai henkilöstön strategiapäivät, yksittäisen bändin keikka, aktiivisten kaupunkilaisten talkoovoimina järjestämä kaupunginosajuhla tai isompi kaupallinen musiikkifestari tai messutapahtuma. Jokainen tapahtuma ansaitsee tarinansa tulla kerrotuksi laadukkaiden kuvien kautta. 
Enkä sano tätä vain siitä syystä, että osa palkkapussistani koostuu tapahtumakuvauksesta. Sanon sen siksi, että olen itsekin ollut rakentamassa tapahtumia. Monena vuotena olen ollut osa sitä vapaaehtoisten muurahaiskekoa, joka lavapala kerrallaan uurastaa pyyteettömästi kaupunginosajuhlaa pystyyn kaatosateessa, kellon ympäri, toivoen vain, että huomenna olisi poutasää ja yleisö löytää paikalle viihtymään.
Tapahtumakuvaus on tärkeä osa mitä tahansa tapahtumaa. Se pitää tapahtuman elossa senkin jälkeen, kun teltat ja muu roina on roudattu pois. Yleisön muistikuvista tulee pysyviä, kun huippuhetkiin voi palata laadukkaiden kuvien muodossa kotisohvan somevirrassa. Seuraavan tapahtuman markkinoinnistakin tulee helpompaa, kun voi kuvatodistein näyttää kuinka kivaa kaikilla oli edelliselläkin kerralla. 
Ja mikä parasta, saat sinäkin tapahtuman järjestäjänä eheän käsityksen, että mitä sitä oikein tulikaan luotua. Koska totuushan on, ettet itse muista koko hommasta juuri mitään, koska siinä oli sitä yhtä säätöä ja se toinen juttukin vaati aika paljon sumplimista.

Eiköhän siis tehdä sunkin elämästä piirun verran helpompaa ja hoideta seuraavan tapahtumasi kuva-asiat  kuntoon! 
Tuosta  allaolevasta nappulasta pääset yhteydenotto-lomakkeelle,  runoile sinne lyhyesti tahi pitkästi millaisesta tapahtumasta on kyse ja minä palaan sitten sulle tarjouksen kanssa mitä pikimmiten. 

Niin ja niitä referenssejä, nimenomaan tapahtumakuvauksen tiimoilta yhteistyötä on tehty mm. seuraavien tahojen kanssa:
Unilever Finland Oy, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tiketti, KEVA, T-Media, Vastuullinen kesäduuni-kampanja / TAT, 
Kun Koulu Loppuu / TAT, Herttoniemi Block Party / Kulttuuriyhdistys 008 ry,  Pääkaupunkiseudun Tradenomit ry ja 
Asunnottomien yö / Vailla Vakinaista Asuntoa ry.
Back to Top